Velkommen til LETS Norge

LETS Norge er et initiativ av Omstilling Sagene

Vi jobber sammen med Sky Library Norge (skylib.no), et nedstedd hvor man kan låne fysiske ting fra hverandre på en enkel måte. 

LETS står for Local Exchange Trading System. Det tillater enkeltpersoner, husholdninger, organisasjoner og bedrifter å handle varer og tjenester med hverandre innenfor lokalsamfunnet og uten bruk av en nasjonal valuta.

LETS er et regionalt økonomisk system som kommer i tillegg til nasjonale og internasjonale økonomiske systemer. LETS stimulerer konjunkturer i regionen og øker lokal velstand og samhandling. Systemet eies av dem som bruker det og ikke av en bank eller av staten. LETS blir brukt med hell verden rundt, blant annet på steder som Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Australia, Nederland, Japan, Mexico, Argentina, Canada og USA.

 

LETS mener at alle kan bidra til lokalsamfunnet. Derfor oppmuntrer det til deltakelse fra alle. Enhver person som blir med LETS øker styrken til nettverket fordi mer kunnskap, ferdigheter, varer og tjenester blir tilgjengelig for hele gruppen. I tillegg er det en ekstra forbruker av varer og tjenester som LETS nettverket har å tilby.

For å gjøre det lettere å bli kjent med LETS, vil hvert medlem automatisk motta 5 timer (den tidsbaserte lokale valutaen LETS Norge bruker) etter å ha registrert seg og oppført 3 tilbud og 3 ønsker. Disse timene kan fritt brukes innenfor LETS-systemet. På denne måten alle kan bli kjent med LETS på en enkel og morsom måte.

Vi oppfordrer deg til å dele din kunnskap, dine evner og ferdigheter gjennom LETS og gjøre bruk av evnene til folk i ditt lokalsamfunn som allerede er med! Hvis du liker LETS ber vi deg invitere folk fra lokalsamfunnet for å utforske LETS også. Lær mer om LETS på Wikipedia og i LETS FAQ. Også anbefaller vi alle å lese: Margrit Kennedy: Interest and Inflation Free Money

Sjekk også facebook-gruppa LETS Norge og/eller google-gruppa LETS Norge, du kan stille spørsmål der og komme i kontakt med andre LETS brukere.

Se The Money Fix for å forstå problemene med pengesystemet vi har nå og hvorfor tilleggssystemer er gode å ha.

 

Flere filmer om penger og økonomi kan du finne på Top 15 Economic Truth Documentaries & topdocumentaryfilms.com

(Tilbake til:) Komme i gang